Bittium ja Tutus kehittävät yhteistyössä sertifioidun mobiiliratkaisun ruotsalaisille viranomaisille

Bittium, johtava suomalainen tietoturvakriittisten viestintäratkaisujen toimittaja, ja Tutus, ruotsalainen sertifioitujen verkkosalausratkaisujen asiantuntija, ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä syntyy ainutlaatuinen korkean tietoturvaluokan mobiiliratkaisu. Ratkaisussa yhdistyvät Tutuksen vahva tietoturvaosaaminen ja Bittiumin äärimmäisen luotettava Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelinalusta. Tämä uniikki, liikkuvaan työympäristöön suunniteltu ratkaisu tarjoaa tietoturvaa erityisesti kriittisen viestinnän välineenä. Tutus on pääasiallinen Ruotsin valtion hyväksymien ja sertifioitujen IT-tietoturvatuotteiden toimittaja Ruotsissa, ja yhteistyössä kehitetty ratkaisu tulee olemaan osa Tutuksen tuotevalikoimaa.  Tutus toimittaa tietoturvaratkaisuja mm. Ruotsin Puolustusvoimille ja muille viranomaistahoille, jotka vaativat Restricted-tason turvaluokituksen kommunikaatioonsa.

Tämä yhteistyö osoittaa Bittiumin valmiudet tarjota monipuolinen alusta erilaisille kansallisille tietoturvaratkaisuille. Bittium Tough Mobile™ 2 on suunniteltu siten, että se mahdollistaa eri tahojen tietoturvaohjelmistojen ja salausalgoritmien käytön puhelimessa.

”Suomessa valmistettu, ja hyväksyntäkriteerit täyttävä pitkän elinkaaren omaava Bittium Tough Mobile™ 2 on meille loistava alusta toteuttaa tietoturvahyväksytty ratkaisu asiakkaillemme. Toimimme Bittiumin kanssa samalla alalla ja jaamme yhteisen vision, mikä on mahdollistanut arvokkaan yhteistyön”, kertoo Tutuksen toimitusjohtaja Jens Bohlin.

”Bittiumin ja Tutuksen välinen yhteistyö vahvistaa Bittiumin asemaa tietoturvallisten älypuhelimien markkinoilla. Arvostamme Tutuksen vahvaa tietoturvaosaamista, mikä yhdistettynä Bittium Tough Mobile™ 2 –alustaan muodostaa tietoturvakokonaisuuden, joka erottautuu selkeästi muiden valmistajien ratkaisuista. Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä, jonka tuloksena Tutus voi tarjota asiakkailleen täysin Eurooppalaisen, äärimmäisen tietoturvallisen älypuhelinjärjestelmän”, kertoo Sammy Loitto, Myyntijohtaja, Bittium.

Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelin on täysin Suomessa suunniteltu ja valmistettu, ja Bittium takaa valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun asiakkaille. Myös puhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa. Viranomaiskäyttöön suunnitellun puhelimen saatavuus ja käyttöikä ovat normaaleja älypuhelimia merkittävästi pidempiä ja tietoturvapäivitysten saatavuus huomattavasti parempi. Puhelimen ainutlaatuisiin sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lukuisat salaukseen ja tunnistukseen liittyvät ominaisuudet, luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta sekä yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran, Bluetooth-yhteyden, ja heikentää sensoriherkkyyksiä.

Lisätietoja Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimesta: www.toughmobile2.bittium.com

Lisätietoja:

Nimi: Sammy Loitto
Titteli: Myyntijohtaja, Bittium
Puh. +358 40 833 5277
Sähköposti: communications@bittium.com