Patria toimittaa akustiset miinanraivausjärjestelmät Belgian merivoimille ja Alankomaiden kuninkaalliselle laivastolle yhteistyössä Belgian Naval & Roboticsin kanssa

Patria on tehnyt ECA GROUPin ja Naval Groupin muodostaman Belgian Naval & Robotics -konsortion kanssa sopimuksen Sonac ACS -akustisten miinanraivausjärjestelmien toimittamisesta Belgian merivoimille ja Alankomaiden kuninkaalliselle laivastolle. Akustiset raivaimet toimitetaan osana ECA GROUPin kehittämää täysin integroitua heräteraivausjärjestelmää.

 

Sopimus vahvistaa entisestään Patrian strategisia tavoitteita kasvaa vedenalaisten järjestelmien toimittajana, erityisesti tiedustelun, valvonnan, sukellusvenetorjunnan ja miinanraivauksen alueilla. Uusi sopimus parantaa edelleen yrityksen kilpailukykyä ja asemaa globaaleilla markkinoilla ja on tärkeä askel osana Patrian kasvustrategiaa.

 

Patria Sonac ACS mahdollistaa aidon tallennetun tai synteettisesti tuotetun akustisen herätteen tuottamisen tarkasti, mikä tekee siitä tehokkaan myös uusimpien älykkäiden, alusten luokitteluun kykenevien herätemiinojen raivaamisessa.  Patria Sonac ACS -järjestelmää voidaan käyttää itsenäisesti tai se voidaan integroida osaksi moniheräteraivausjärjestelmää.

 

"Olemme tyytyväisiä tullessamme ECA GROUPin valitsemaksi akustisen raivaimen toimittajaksi Belgian merivoimille ja Alankomaiden kuninkaalliselle laivastolle kriittisenä osana integroitua miinanraivausjärjestelmää. Patria Sonac ACS -raivaimen kehitys pohjautuu pitkäaikaiseen kokemukseen ja osaamiseen niin akustisten miinanraivainten kuin herätemiinojenkin kehittämisestä", toteaa Patrian Systems-liiketoiminnan johtaja Jonas Geust.

 

Patrialla on yli 35 vuoden kokemus vedenalaisten akustisten järjestelmien suunnittelusta, kehittämisestä ja toimittamisesta tiedustelun, valvonnan, miinasodankäynnin ja merimiinojen vastatoimien aloilla.
Patria akustinen miinanraivausjärjestelmä

 

Lisätietoja:
Jonas Geust, liiketoimintajohtaja, Systems, Patria, puh. 040 502 2717,

jonas.geust@patriagroup.com