Puolustusministeriö päätti Puolustusvoimien ja Millog Oy:n välisestä strategisesta kumppanuussopimuksesta

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen allekirjoittamaan strategisen kumppanuussopimuksen hinnoittelupäivityksen Millog Oy:n kanssa vuosille 2021 - 2028.

Kumppanuussopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Millog Oy on puolustusvoimien strateginen kumppani, joka on vuodesta 2009 alkaen tuottanut Puolustusvoimille kunnossapito-, asiantuntija-, logistiikka- ja suorituskyvyn rakentamisen palveluita. Hankinnan kohteena olevalla Puolustusvoimien ja Millog Oy:n välisellä strategisella kumppanuussopimuksella luodaan Puolustusvoimien ja Millog Oy:n välille kattava kaikkia valmiustiloja koskeva sovitut kunnossapitotoiminnot sisältävä kokonaisratkaisu. Strateginen kumppanuus on kiinteä osa kokonaismaanpuolustusta ja Millog Oy:n Puolustusvoimille tuottamat palvelut ovat osa Puolustusvoimien logistiikkajärjestelmää. Pitkä sopimusjakso mahdollistaa pitkäjänteisen yhteistoiminnan, toiminnan kustannustehokkuuden ja valmiuden kehittämisen puolustusvoimien, Millog Oy:n ja sen alihankkijoiden välillä. Tällä on osaltaan taloutta vakauttava vaikutus.

Hinnoittelujakson 2021 - 2028 palveluiden kokonaisarvo on noin 1,4-1,6 mrd euroa. Hankinnan työllistävä vaikutus on sopimusjaksolla noin 10 000 - 11 000 henkilötyövuotta.

Lisätietoja puolustusministeriössä antaa erityisasiantuntija Timo Nyyssönen p. 0295 140 026 (etunimi.sukunimi@defmin.fi).