Puolustusministeriö päätti Puolustusvoimien ja Nammo Lapua Oy:n ja Nammo Vihtavuori Oy:n välisestä strategisesta kumppanuussopimuksesta

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen allekirjoittamaan strategisen kumppanuussopimuksen pohjoismaisen ampumatarvikekonsernin kotimaisten yritysten, Nammo Lapua Oy:n ja Nammo Vihtavuori Oy:n kanssa.

Puolustusvoimien ja Nammo Lapua Oy:n sekä Nammo Vihtavuori Oy:n välinen strateginen kumppanuussopimus on kaikkia valmiustiloja sekä ampumatarvike- ja räjähdealan tuotantoa koskeva ratkaisu, jolla varmistetaan ampumatarvike- ja räjähdealan kotimaisen huoltovarmuuden perusta.

Strategisella kumppanuussopimuksella vakiinnutetaan Puolustusvoimien ja Nammo-konsernin kotimaisten yhtiöiden pitkään jatkunut yhteistyö. Kumppanuudella on ollut selvät tunnusmerkit jo vuodesta 2014, jolloin puolustushallinto solmi koko Nammo-konsernia koskevan huoltovarmuus- ja kumppanuussopimuksen.

Strateginen kumppanuussopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Vuotuinen erikseen tehtävien kotimaisten hankintojen arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Lisätietoja puolustusministeriössä antaa hallitusneuvos Jouko Tuloisela p. 0295 140 412.

 

Uutisen näet myös puolustusministeriön kotisivuilta tästä linkistä