Savoxilta informaatiojärjestelmät Puolustusvoimien esisarja-ajoneuvoihin

Suomen Puolustusvoimat on valinnut Savoxin informaatiojärjestelmän osaksi Patrian 6x6-pyöräpanssariajoneuvojen esisarjaa. Savox toimittaa kaikkiin esisarjan testiajoneuvoihin integroidun digitaalisen informaatiojärjestelmän, joka yhdistää ajoneuvoon toimitettavat järjestelmät saumattomaksi kokonaisuudeksi mahdollistaen ajoneuvojen digitalisoinnin pitkälle tulevaisuuteen.

Toimitettavat järjestelmät ovat osa Latvian, Suomen ja Patrian yhteistä CAVS (Common Armoured Vehicle System) kehityshanketta, joka käynnistettiin vuonna 2020.

- Savox on viime vuosina panostanut vahvasti asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen ja tulevaisuuden suorituskykyjen suunnitteluun. Tilaus on erinomainen esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä Patrian ja Puolustusvoimien kanssa sekä osoitus hankkeessa mukana olevien osapuolien välisestä luottamuksesta. Tämän pohjalta on hyvä rakentaa digitaalista tulevaisuutta yhdessä, sanoo Janne Pöllänen, Vice President Defence & Business Development, Savox.


Savox

Puolustusvoimat testaa Savoxin digitaalisella informaatiojärjestelmällä varustettuja esisarjan ajoneuvoja vuoden 2022 aikana.

- Jatkamme uusien suorituskykyjen kehitystä varmistaaksemme tuotteiden toimivuuden kenttäolosuhteissa. Varmistamme samalla järjestelmän soveltuvuuden alustaksi, joka parantaisi myös jalkautuneiden joukkojen tilannekuvaa, kertoo Janne Pöllänen.

Kriittistä kommunikaatiota ja tilannekuvaa tukeva Savoxin digitaalinen informaatiojärjestelmä yhdistää erilaiset järjestelmät saumattomaksi kokonaisuudeksi, jonka avulla tilannetietoisuus pysyy yllä ajoneuvossa. Järjestelmä välittää ajoneuvon ulkopuolisen tilanteen viiveettä ajoneuvonäytöille ja mahdollistaa kommunikoinnin ajoneuvon sisällä.

 

Savox Communications Oy on erikoistunut suunnittelemaan ja valmistamaan vaativaan ammattikäyttöön tarkoitettuja viestintäratkaisuja ja -laitteita, teollisuustietokoneita sekä kuulosuojainratkaisuja palo- ja pelastustoimintaan, poliisille ja puolustusvoimille sekä teollisuuteen. Savox on palvellut asiakkaitaan maailmanlaajuisesti vuodesta 1982 alkaen. https://www.savox.com/

Lisätietoja:

 

Jerry Kettunen
CEO
+358 400 444 615 

 savox.com