Senop Oy:lle merkittävä vientitilaus Kongsberg Defence & Aerospace AS:ltä

Senop Oy on saanut Kongsberg Defence & Aerospace AS:ltä merkittävän vientitilauksen integroitujen tulenjohtokeskusten toimittamisesta kansainväliseen NASAMS projektiin. Sopimus koostuu kontteihin integroiduista tulenjohtokeskuksista ja varaosista.

NASAMS-tulenjohtokeskus (Fire Distribution Center, FDC) on toimivaksi todettu ja laajasti käytössä oleva ilmatorjuntajärjestelmän johtokeskus, johon integroituu järjestelmän sensorit, viestilaitteet ja ohjuksien laukaisualustat. Tulenjohtokeskukseen koostetaan tilannekuva eri järjestelmistä, ja sieltä suoritetaan itse järjestelmän operatiivinen käyttö.

Sopimus on jatkumoa Senopin ja Kongsbergin pitkään jatkuneelle yhteistyölle, joka sai alkunsa Suomen NASAMS-ilmatorjuntajärjestelmän hankinnasta vuonna 2009. Suomen järjestelmähankinnasta alkaen Senop on ollut lähes keskeytyksettä luottotoimittaja Kongsbergin NASAMS-vientiprojekteissa.

Sopimus tukee suomalaista puolustusteollisuutta Senopin laajan kotimaisen toimittajaverkoston kautta, ja suurin osa sopimusarvosta koostuu suomalaisesta teollisuudesta. Kongsbergin vientihankkeisiin osallistuminen on varmistanut kotimaisen huoltovarmuuden ja kunnossapitokyvyn kaikissa olosuhteissa sekä ylläpitänyt kriittistä teknologista osaamista. Yhteistyö Kongsbergin kanssa osoittaa suomalaisen puolustusteollisuuden kyvyn tuottaa ja toimittaa erilaisia järjestelmiä ja osia Suomen ilmapuolustustarpeisiin myös tulevaisuudessa.

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme osa Kongsbergin luotettavaa sekä kyvykästä toimittajaverkostoa ja jatkuvan parantamisen kautta toivomme myös pysyvämme osana sitä myös pitkälle tulevaisuuteen,” sanoo Senop Oy:n toimitusjohtaja Aki Korhonen.

ADX with chairs

Lisätietoja: Aki Korhonen, toimitusjohtaja, Senop Oy, puh. +358 20 734 35000 (vaihde), aki.korhonen@senop.fi