Yhdysvaltojen maavoimat ja Patria aloittavat Patria Nemo -kranaatinheitinjärjestelmän suorituskykyyn keskittyvän testiohjelman

Yhdysvaltojen maavoimat ja Patria aloittavat Foreign Comparative Testing (FCT) -ohjelman Patria Nemo -kranaatinheitinjärjestelmän suorituskyvyn todentamiseksi. Tämä FCT-ohjelma täydentää jo käynnissä olevaa Cooperative Research and Development Agreement (CRADA) -yhteistyötä osapuolten välillä.

Nyt sovittu työpaketti sisältää sekä Yhdysvalloissa että Suomessa suoritettavia testejä ja demonstraatioita, joiden avulla Patria Nemo -kranaatinheitinjärjestelmän suorituskykyä testataan yhdysvaltalaisella ampumatarvikkeella Yhdysvaltojen maavoimien vaatimuksiin verraten.

FCT-ohjelma on osa Yhdysvaltojen maavoimien pyrkimystä tarjota taisteluosastoilleen nopea ja tarkka epäsuoran ja suoran tulen suorituskyky parantaen samalla sotilaiden suojausta ja vähentäen heidän fyysistä kuormitustaan. Yhdysvaltain maavoimat julkaisi 2018 sekä tänä vuonna tietopyynnöt koskien olemassa olevia tornillisia 120 mm:n kranaatinheitinteknologioita ja niiden kehittämiskykyä. Patria vastasi tietopyyntöihin perustuen Nemo-kranaatinheitinjärjestelmään.

Patria Nemo on maailman edistynein tornillinen, kauko-ohjattu 120 mm:n kranaatinheitinjärjestelmä, joka kykenee ampumaan suoraa ja epäsuoraa tulta – myös ajoneuvon ollessa liikkeellä. Nemolla pystyy suorittamaan tulitehtäviä, joissa jopa kuusi kranaattia osuvat samanaikaisesti kohteeseen. Nemo on hyvin suojattu, kevyt ja helposti asennettavissa tela- tai pyöräalustaisiin ajoneuvoihin sekä veneisiin tai laivoihin.

”Yhdysvaltojen puolustushallinnon FCT-ohjelmien tavoitteena on etsiä ja ottaa käyttöön valmiita, maailman huippua edustavia tuotteita, kustannustehokkaalla tavalla. Yhdessä Yhdysvaltojen maavoimien kanssa suorittamamme testit ja demonstraatiot osoittavat Patria Nemon ylivertaisuuden muihin markkinoilla oleviin kranaatinheitinjärjestelmiin verrattuna. Nemo on asiakkaillemme riskitön valinta, koska kyseessä on valmis tuote ja meillä on myös selvä näkemys siitä, millä ylläpidämme Nemon edelläkävijän aseman tulevaisuudessakin. Yhteistyömme Kongsberg Defence & Aerospacen kanssa varmistaa, että voimme lisäksi tarjota Yhdysvaltojen puolustushallinnolle Yhdysvalloissa valmistetun järjestelmän”, kertoo Jussi Järvinen, Patrian Land-liiketoiminnasta vastaava johtaja.

Patria Nemo

 

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Jussi Järvinen, Land-liiketoiminta, Patria, puh. 040 869 6625, jussi.jarvinen@patriagroup.com