Patria toimittaa akustisen miinanraivausjärjestelmän Norjan merivoimille

Patria on tehnyt Norjan Puolustusvoimien Materiaalilaitoksen NDMA:n kanssa sopimuksen Sonac ACS -akustisten miinanraivausjärjestelmien toimittamisesta Norjan merivoimille. Sopimus on merkittävä virstanpylväs Patrialle, jonka tavoitteena on kasvaa vedenalaisten järjestelmien toimittajana erityisesti tiedustelun, valvonnan, sukellusvenetorjunnan ja miinanraivauksen alueilla. Uusi huippuluokan akustinen raivain kasvattaa entisestään Patrian vedenalaisjärjestelmien tuotetarjontaa ja parantaa yhtiön asemia miinantorjunta-alueen globaalissa kilpailussa.

 

Sonac ACS hyödyntää Patrian patentoimaa äänilähdeteknologiaa, joka tarjoaa huippuluokan akustisen suorituskyvyn laajalla taajuusalueella. Suorituskykynsä ansiosta Sonac ACS soveltuu erinomaisesti heräteraivausmenetelmiin, jotka perustuvat joko tunnettujen miinaparametrien käyttöön (Mine Setting), uhkaherätteiden simulointiin (Target Simulation) tai miinan häirintään (Mine Jamming).

 

Raivain mahdollistaa aidon tallennetun tai synteettisesti tuotetun akustisen herätteen tuottamisen tarkasti ja luonnonmukaisesti, mikä tekee siitä tehokkaan myös uusimpien älykkäiden, alusten luokitteluun kykenevien herätemiinojen raivaamisessa.  Kompaktin kokonsa ansiosta Sonac ACS soveltuu erinomaisesti tulevaisuuden keveiden, miehittämättömien ja autonomisten moniheräteraivausjärjestelmien osaksi.

 

”Olemme ylpeitä saadessamme toimittaa Norjan merivoimille huippuluokan suorituskykyä osaksi heidän tulevaisuuden raivausjärjestelmäänsä. Sonac ACS -raivaimen kehitys pohjautuu Patrian pitkäaikaiseen kokemukseen ja osaamiseen niin akustisten miinanraivainten kuin herätemiinojenkin kehittämisestä”, toteaa Patrian Systems-liiketoiminnan johtaja Jonas Geust.

Patria Minesweep

Lisätietoja:

Jonas Geust, liiketoimintajohtaja, Systems, Patria, puh. 040 502 2717, jonas.geust@patriagroup.com